Verslagen 2018

Nachtwachtgilde Schietterrein heet voortaan: Pierre Willems Sjöttersweij

Na maanden van noeste arbeid kon het Nachtwachtgilde afgelopen zondag, na de jaarlijkse Heilige Mis, het geheel vernieuwde schietterrein in gebruik nemen. Daarbij werd ook de nieuwe naam voor het terrein onthuld: voortaan schiet het Nachtwachtgilde op de Pierre Willems Sjöttersweij.

De zondag begon voor de leden van het Nachtwachtgilde met de jaarlijkse Heilige Mis. Elk jaar op de laatste zondag in november herdenkt de vereniging de levende en overleden leden. Na een Mis van iets langer dan een uur nam het Nachtwachtgilde plaats voor het altaar om aldaar de Nachtwacht pose aan te nemen. Zodoende konden de overige kerkgangers als afsluiting van de Mis op de foto met het Nachtwachtgilde.

Aansluitend werd er een bezoek gebracht aan het kerkhof naast de kerk. Na bulderende saluutschoten bracht pastoor Burger een tweetal gebeden ten gehore. Aansluitend werd de Taptoe geblazen en een moment van stilte in acht genomen. Daarna stelde men zich weer op voor het kerkhof om terug naar het schutterslokaal te gaan. Daar aangekomen werd meteen koers gezet, de berg af, naar het schietterrein.

Na een openingswoord van voorzitter Peter Jeurissen nam penningmeester Jack van de Werf het woord namens de schietploeg. Na enkele mooie woorden mocht Pierre Willems samen met zijn vrouw het nieuwe naambord van het schietterrein onthullen. Pastoor Burger, die meegekomen was vanaf het kerkhof, zegende de Pierre Willems Sjöttersweij en de schietboom in. Daarna werd er voor de eerste keer een toost uitgebracht op de Pierre Willems Sjöttersweij.

ozio_gallery_lightgallery

Tags: Berg & Terblijt, Schietploeg, Pierre Willems Sjöttersweij