Verslagen 2018

OLS Kinrooi 2018

Afgelopen zondag stond voor het Nachtwachtgilde het grootste schuttersfeest van het jaar op het programma. Zoals elk jaar was de eerste zondag van juli het toneel van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS). Ditmaal bracht de bus de schutters naar het Belgische Kinrooi.

Om 12:00 uur vertrok de bus richting België. Na een flinke wandeling van de bus naar het feestterrein kwamen de Nachtwachters rond 13:00 uur aan op datzelfde feestterrein. Daar werd de opstelplaats gezocht en daarna verder gezocht naar een plek in de schaduw. Even na 15:00 uur vertrok de optocht ook voor het Nachtwachtgilde. De lange optochtroute werd afgewerkt als 95e schutterij.

Zoals elk jaar liep het Nachtwachtgilde in de formatie van het schilderij. Alleen ontbrak het hondje Sonja dit jaar vanwege de warmte. Na de optocht werd de bus weer opgezocht om de warme kleding te verwisselen voor de iets luchtere vrijetijd kleding. Voor de schietploeg begon het nu pas. Het zestal voor het OLS bestond uit: Jo Last, Jordy Smitsmans, Jo Bijkerk, Jef Jongen, René Schols en Rogé Muijrers.

Helaas ging het in de eerste ronde al mis voor het zestal. De buks kon weer terug de kist in. De reeds aangeschafte bonnen werden opgemaakt en daarna kon de terugreis naar Berg beginnen.

Om het Nachtwachtgilde in de optocht te zien klik je op de volgende link: https://l1.nl/optocht-ols-2018-ophoven-142346/.
Vanaf 41:00 minuten komt de vereniging in beeld.

ozio_gallery_lightgallery

Tags: Schuttersfeest, Optocht, Schietploeg, OLS