Verslagen 2018

Denplanten 2018

Afgelopen zaterdag begon voor het Nachtwachtgilde het kermisweekend in Berg met het denplanten voor de nieuwe koning.

Eerder in de week, op woensdag, trok weer een ploeg schutters richting een dennenbos om een mooie nieuwe koningsden uit te zoeken en te kappen. Bij terugkomst op het schietterrein hadden vele andere leden zich verzameld om de dennen feestelijk binnen te halen onder het genot van een hapje en een drankje.

Koning Jef Sluijsmans woont in Vilt dus daarom trok het Nachtwachtgilde op zaterdag 9 juni, middels auto's, richting het buurdorp. De auto's werden geparkeerd op de boerderij van de familie Huids. Van daaruit werd er richting het woonhuis van de koning gemarcheerd. Eerst in de normalen schutterij opstelling en net voor het huis in de bekende Nachtwacht opstelling.

Eenmaal aangekomen werden de nodige toespraken gegeven door de voorzitter en de koning zelf. Hierbij nodigde hij elk aanwezig lid uit om een drankje te komen doen in de achtertuin. Na een tijdje heerlijk vertoefd te hebben in de koninklijke achtertuin trok het Nachtwachtgilde, ditmaal met de koning in het midden, terug naar de auto's. Maar niet nadat er nog een kleine tussenstop is gemaakt bij café An De Grwate Wech.

Eenmaal terug bij het schutterslokaal kon het planten van de den beginnen. Met een uiterste krachtinspanning en onder daverende saluutschoten wisten de 7 mannen de den uiteindelijk op zijn nieuwe standplaats te zetten. Nu nog wat kieltjes langs de stam slaan om te zorgen dat hij mooi waterpas staat. Na een serenade van de drumband en een laatste toespraak van de voorzitter was het de beurt om de koning te feliciteren.

Aansluitend werd de te laat geleverde medaille voor het 25-jarig jubileum van Jean Steenbakkers nog uitgereikt door Pierre Willems, namens de bond Berg & Dal. Ook werd Huub Lahaije gehuldigd voor zijn 12,5 jarig lidmaatschap. Dit gebeurde op de bekende manier met een toespraak en het bekende Delfts blauwe bord. Na wederom een felicitatie ronde was het officiële programma om. Het bleef nog lang gezellig op het terras van het schutterslokaal.

ozio_gallery_lightgallery

Tags: Berg & Terblijt, Vilt, Koning, Denplanten