Verslagen 2018

Bondsschieten Chevremont 2018

Na een lange winter stond gisteren voor de schietploeg de eerste officiële bondswedstrijd van 2018 op de agenda. De schutters togen richting het schietterrein van de schutterij sint Michael Chevremont.

Allereerst moest elke wedstrijdbuks langs de mondingsnelheidmeting. Hiermee word gemeten hoe hard de kogel de loop van het geweer verlaat. Deze mag niet te hoog of te laag liggen. Daarna begon de wedstrijd.

Het zestal van het Nachtwachtgilde bestond uit: Jo Last, Jordy Smitsmans, Jo Bijkerk, Jef Jongen, René Schols en Rogé Muijrers. De eerste twee rondes werden achter elkaar afgewerkt op bölkes van 1,5 bij 1,5 cm. Ronde 1 viel er 1 misser te noteren. In ronde twee ging het wat minder met 3 kruisjes op het wedstrijdformulier. De derde ronde werd afgewerkt op bölkes van 1 bij 1 cm. Hierin viel 1 misser te noteren.

Nadat de kruitdampen waren opgetrokken werd de einduitslag bekend gemaakt. Het zestal van het Nachtwachtgilde is als 5de geëindigd. Het 3de zestal van Urmond wist de wedstrijd te winnen. Over twee weken, op zaterdag 02 juni, is de volgende wedstrijd. Deze vindt plaats op ons eigen schietterrein.

ozio_gallery_lightgallery

Tags: Bond Berg & Dal, Sint Michaël Chevremont, Chevremont, Bondsschieten, Schietwedstrijd, Schietploeg