Verslagen 2018

Optreden Amsterdam: The World Mycotoxin Forum 2018

Op dinsdag 13 maart 2018 was het zover. Het Nachtwachtgilde ging voor de eerste keer dit jaar op pad naar een optreden in het land. Ditmaal was de eindbestemming het NH Collection Barbizon Palace in hartje Amsterdam voor een optreden tijdens het congres diner van het World Mycotoxin Forum.

Met enige vertraging reed de bus om 13:00 uur opweg naar Amsterdam. Na een zeer voorspoedige reis kwam het Nachtwachtgilde een klein uurtje te vroeg aan op de locatie. Daar werden alle spullen naar het kleedlokaal gebracht en een select groepje bezocht de locatie van het optreden. Het optreden vond plaats in de historische Olaf's kapel van het Barbizon hotel. Nadat alles met de organisatie was doorgenomen werd er een generale repetitie gehouden.

Na de repetitie was het wachten op het begin van het optreden. Het Nachtwachtgilde kwam van twee kanten de zaal in om vervolgens op het podium te transformeren tot het levende schilderij. Na een kort toneelstuk van ons lid Jordy, bevroor het gilde gedurende 1 minuut. Daarna kwam de Oostenrijkse man, die al de hele tijd in uniform tussen het Nachtwachtgilde stond, uit het schilderij gelopen. Hij verzorgde een speech voor de aanwezige. Vervolgens nam het Nachtwachtgilde nog eenmaal de pose aan om aansluitend de zaal weer te verlaten.

Het eerste optreden in Amsterdam van het jaar 2018 zit er dan alweer op. Na een net zo'n voorspoedige terugreis als de heenreis was het gilde tegen 00:00 uur weer terug in Berg & Terblijt.

Tags: Optreden, Amsterdam, Barbizon Hotel