Voorzitter Peter Jeurissen Opgenomen in de Orde van de Rode Leeuw

Afgelopen zondag 22 januari is onze voorzitter Peter Jeurissen, tijdens een plechtige heilige mis in de St. Laurentius kerk in Bocholt, opgenomen in de Edele Eed-Broederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de Heilige Sebastianus.

Samen met zijn partner Marlene en een groepje vrijwilligers uit de vereniging toog Peter naar het Belgische plaatsje Bocholt. In een 2 uur durende kerkdienst werden 23 schutters als schutbroeder opgenomen in de orde. Middels 3 ferme slagen met het grote zwaard door de grootmeester van de Orde en het uitspreken van de lijfspreuk voor Outer, Haerdt en Troon trad Peter toe tot de orden. Outer staat voor kerk en geestelijke overtuiging, Haerdt voor gezin, maatschappijen materieel erfgoed en Troon voor het geestelijke en niet geestelijke gezag.

Peter verdiende deze onderscheiding omdat hij reeds al meer dan 40 jaar lid is van het Nachtwachtgilde en in de geschiedenis van de vereniging de tweede voorzitter is. Ook voerde hij jarenlang het commando over de schutterij. Tijdens optredens als de levende Nachtwacht is Peter nog altijd kapitein Frans Banninck Cocq, de leider van de geportretteerde schutterij op het schilderij.

ozio_gallery_lightgallery