Verslagen 2019

Bondsfeest Waubach 2019

Op zondag 25 augustus 2019 stond het eerste en enige bondsfeest van de bond Berg & Dal van dit jaar op het programma. Plaats van handelen was Waubach, georganiseerd door de schutterij St. Joseph Waubach.

Om 11:00 uur in de ochtend vertrok de bus volgeladen met Nachtwachters richting Waubach. Bij aankomst moesten de leden van het Nachtwachtgilde onder bloedhete omstandigheden zich presenteren aan de organiserende vereniging. Dit werd, net als vorig jaar in Noorbeek, gedaan in de Nachtwacht pose. Onder het tromgeschal van de drumband kwam het gilde oplopen tot aan de tribune alwaar commandant Jef het gilde present meldde. De drumband trad deze zondag voor het eerst naar buiten met hun gloednieuwe trommels.

Tegen 14:00 uur begon de officiële opening met de welbekende toespraken en het spelen van de volksliederen. Na de opening begon de optocht. Het Nachtwachtgilde liep als 8ste mee in deze stoet. Na een 1800 meter gelopen te hebben door de warme straten van Waubach kwam het einde in zicht. Het enige wat nog restte was de schietwedstrijd.

Met twee zestallen werd begonnen aan de wedstrijd. Het eerste zestal schoot de eerste ronde 17 punten af en de tweede ronde 15 punten. Het tweede zestal begon minder goed aan de wedstrijd en maakte na de eerste ronde geen kans meer op een prijs. Wie wel een prijs kreeg was onze bordjesdrager Jarno Vrusch. Hij kreeg tijdens de prijsuitreiking de derde prijs beste bordjesdrager overhandigd. En hiermee kwam aan deze dag een einde. Het schuttersseizoen zit er bijna op. Wat nog rest is het erekruisschieten dat op zaterdag 21 september plaatsvindt op onze eigen Pierre Willems Sjöttersweij.

ozio_gallery_lightgallery

Tags: Bond Berg & Dal, Sint Joseph Waubach, Waubach, Bondsfeest, Schuttersfeest, Schietwedstrijd, Optocht