Verslagen 2019

OLS Sevenum 2019

Afgelopen zondag stond het grootste schuttersfeest van het jaar op de agenda: Het Oud Limburgs Schuttersfeest in Sevenum.

Het Nachtwachtgilde was dit jaar uitverkozen om deel te nemen aan de officiële opening. Dus dat betekende vroeg opstaan voor de leden. De bus vertrok om 09:00 uur vanaf het schutterslokaal in Berg. Na een rit van ongeveer een uur werd de parkeerplaats van de bussen in Sevenum gevonden. Uitladen en naar het terrein toe.

Daar diende de vereniging zich op te stellen om zo het paradeterrein op te lopen. Daar werd het OLS 2019 officieel geopend middels het hijsen van de vlaggen en het spelen van de volksliederen. Na een klein half uur was de openingsceremonie weer voorbij en konden de leden zich even ontspannen totdat de optocht om half 2 van start ging.

Het Nachtwachtgilde had dit jaar nummer 10 in de optocht geloot. Vanaf de start werd er vetrokken als schilderij. De drumband, bestaande uit 7 leden, liep voorop gevolgd door koning Keanu. Dan volgde het schilderij. Vanaf de eerste passen over de Sevenumse wegen was al duidelijk dat het druk was langs de route. Gedragen door het applaus van de bezoekers werd de optocht afgewerkt. Onze vaandeldrager Arno bleek achteraf ook nog eens een derde prijs "beste vaandeldrager Gildeexercitie" te hebben behaald.

Na de optocht was het wachten voor de Schietploeg om aan het werk te mogen. Met het volgende zestal werd aan de wedstrijd begonnen: Jo Last, Jordy Smitsmans, Hans Frissen, Jef Jongen, René Schols & Rogé Muijrers. Helaas werd niet het gewenste resultaat behaald en na de eerste ronde hield het voor het Nachtwachtgilde op. Daarmee zat het OLS 2019 er voor het Nachtwachtgilde op. Aanstaande zaterdag weten we wie de winnaar wordt en automatisch ook waar volgend jaar het OLS plaats vindt.

ozio_gallery_lightgallery

Tags: Schuttersfeest, Schietwedstrijd, Optocht, Schietploeg, OLS