Verslagen 2019

Denplanten & Processie 2019

Het tweede weekend na het Koningsvogelschieten staat altijd in het teken van het denplanten en de processie.

Op zaterdag 29 juni stond het denplanten op de agenda. Middels een rondgang door het dorp werd koning Keanu Muijrers opgehaald bij café Victor in de sporthal van Berg en Terblijt. Na een korte pauze in voornoemd café werd koers gezet naar het eigen clublokaal om aldaar de den rechtop te zetten en de koning officieel in zijn functie te installeren.

Er waren dit jaar 7 vrienden gestrikt om de den rechtop te duwen. Natuurlijk hoort ook hierbij een drankje bij, en wel op de helft van het rechtop duwen van de den. Daarna werd onder tromgeroffel en saluutschoten de den helemaal recht gezet. Wat volgde was een gezellig samenzijn op het terras van het clublokaal café Sjengske.

De dag erna stonden de leden van het Nachtwachtgilde weer vroeg op om zich klaar te maken voor de processie in Vilt. Middels auto's reed het Nachtwachtgilde naar de boerderij van de familie Huijts om van daar uit richting het startpunt te marcheren. Daarna trok de processie onder tropische omstandigheden door de straten van Vilt. Bij elk rustaltaar zorgden de schietploeg voor saluutschoten.

Hiermee was het officiële gedeelte voor de schutterij afgelopen. Voor de schietploeg volgde de maandag nog het denplanten bij koning Keanu thuis.

ozio_gallery_lightgallery

Tags: Berg & Terblijt, Vilt, Optocht, Processie, Koning, Denplanten, Schietploeg