Verslagen 2017

Optreden Amsterdam Hotel Krasnapolsky 2017

Het schuttersseizoen 2017 is zo goed als afgelopen, maar de optredens voor de levende Nachtwacht gaan natuurlijk gewoon door. Zo toog het Nachtwacht Gilde afgelopen zaterdag naar Amsterdam om een optreden te geven in het Hotel Krasnapolsky.

Om 13:00 uur stond de bus gereed om alle leden richting de hoofdstad te brengen. Na een voorspoedige reis met een kleine sightseeing door Amsterdam kwam het gezelschap 2,5 uur later aan bij het hotel op de Dam. Daar werden alle spullen uitgeladen en richting het kleedlokaal gebracht. Als eerste werd door de commandant de zaal een het podium geïnspecteerd. Daarna werd een kleine oefening op poten gezet omdat er hier en daar enkele wijzigingen in het schilderij plaats vonden.

De drumband kleedde zich intussen al om. Zij hadden de taak om de gasten van de ontvangsthal naar de eetzaal te brengen. Dit werd met veel verve uitgevoerd door de 5 aanwezige drumband leden. Na het optreden van de drumband was het tijd om een hapje te gaan eten. Na het eten maakte iedereen zich klaar voor het optreden. De kostuums gingen aan, de grimeur ging aan het werk en de pruiken werden opgezet.

Tegen half 10 stond het Nachtwacht Gilde klaar om in twee groepen de zaal te betreden. Na een rondje langs de tafels te hebben gelopen kon het schilderij gemaakt worden. Na een overweldigend applaus kwamen alle gasten een voor een naar voren om een foto of selfie te maken met het levend schilderij. Na ongeveer drie kwartier was het optreden ten einde en marcheerde het Gilde weer terug naar het kleedlokaal. Daar werd alles weer ingepakt en klaar gemaakt voor de terugreis naar Berg & Terblijt.

ozio_gallery_lightgallery

Tags: Optreden, Amsterdam, Drumband, Hotel Krasnapolsky