Verslagen 2017

Bondsfeest Urmond 2017

Het tweede en laatste bondsfeest van 2017 vond plaats in Urmond. Het Nachtwacht Gilde nam samen met de overige 9 schutterijen van de bond Berg en Dal en 4 gastverenigingen deel aan dit feest.

Om 11:00 uur vertrok de bus en enkele auto's vanaf het schutterslokaal in Berg en Terblijt. Na een ritje van een klein half uur was de schuttersweide in beeld. Bij aankomst werd zich direct klaargemaakt voor de binnenkomst. Tijdens deze binnenkomst meldde commandant Jef Jongen de vereniging present.

Na de binnenkomst was er even tijd om een hapje te eten of een drankje te nuttigen. Om 14:00 uur begon de officiële opening met de welbekende toespraken, de volksliederen en het hijsen van de vlaggen. Vervolgens gingen de genodigden met de plaatselijke fanfare naar het defilé. Niet zo lang daarna begon de optocht.

Na een niet zo lang, maar wel warm, rondje door Urmond kon de schietploeg zich gaan klaarmaken voor de schietwedstrijd. Het zestal voor deze zondag zag er als volgt uit: Jo Last, Jordy Smitsmans, Jo Bijkerk, Jef Jongen, René Schols & Jack van de Werf. In beide rondes werd er 1 keer gemist. Dit resulteerde in een mooie 3de plaats voor het Nachtwacht Gilde. Na de prijsuitreiking ging de bus weer terug naar Berg en daarmee is het schuttersseizoen voor het Nachtwacht Gilde bijna ten einde. Alleen het erekruis schieten, voor de geplaatste schutters, rest nog.

ozio_gallery_lightgallery

Tags: Bond Berg & Dal, Sint Leendert Urmond, Urmond, Bondsfeest, Schuttersfeest, Schietwedstrijd, Optocht, Schietploeg