Verslagen 2017

Optreden Opening CHIO Aachen 2017

De CHIO in Aachen is een van de grootste paardensportevenementen ter wereld. Elk jaar vindt deze wedstrijd plaats in de speciaal voor deze wedstrijd gebouwde stadions in Aken. Ook is er elk jaar een partnerland, dit jaar was dat Nederland. Tijdens de openingsceremonie staat alles in het teken van het partnerland. Een onderdeel van deze opening was ook het Nachtwacht Gilde.

Om half 6 vertrok een volgepakte bus met Nachtwachters naar Aken. Eenmaal aangekomen moest zich een baan door de mensenmassa worden gezocht om in restaurant Karli's te komen. Daar stond een maaltijd gereed en kon de finishing touch aan de kostuums en baarden en snorren gedaan worden.

Om precies 21:17 uur betrad het Nachtwacht Gilde van twee kanten het met 40.000 mensen gevulde stadion. Op de afgesproken plek werd de Nachtwacht opstelling gemaakt. Onder toeziend oog van de camera's van de Duitse omroep WDR werd een rondje gedraaid zodat elke tribune in het stadion kon genieten van het levend schilderij. Als afsluiting van de openings ceremonie kregen de aanwezige gasten een optreden van de Hermes House Band gepresenteerd. Hierbij werd door de leden van het Nachtwacht Gilde stevig op gefeest.

Na de openings ceremonie stelde het Nachtwacht Gilde zich nog op op het bordes voor de hoofdingang van het stadion. De VIP gasten kwamen daar langs gelopen op weg naar de tent waar de afterparty plaats vond. Tegen half 11 werd teruggemarcheerd naar de bus en was het optreden ten einde.

Je kan de live uitzending van de WDR terugkijken op de website van de omroep. Klik hier om naar de uitzending te gaan.