Verslagen 2017

OLS 2017 Merkelbeek

Afgelopen zondag was het weer de eerste zondag in juli. Dit betekend voor de Limburgse schutterijen dat het OLS op het programma staat. Dit jaar togen de bussen vol met schutters naar Merkelbeek. Het Nachtwacht Gilde was present als schutterij nummer 46.

Om 11:00 uur vertrok de bus gevolg door enkele auto's richting Merkelbeek. Na een rit van iets meer dan een uur was het Nachtwacht Gilde aanwezig op de locatie van het OLS. Nadat de spullen bij bordje nummer 46 waren gelegd kon het terrein verkend worden. Tegen 14:00 uur was het tijd om op te stellen. Ook de optocht van dit OLS werd gelopen in de Nachtwacht opstelling.

Direct vanaf het opstel terrein werd de Nachtwacht pose aangenomen. De 2,1 km lange optocht werd onder een luid applaus gelopen. Op de tribune bij het defilé kreeg het Nachtwacht Gilde zelfs een staande ovatie. Na de optocht was het voor de schietploeg tijd om deel te nemen aan de schietwedstrijd. Helaas werd het zesde schot in de eerste ronde gemist en kon de buks weer worden ingepakt. Nadat alles was opgeruimd werden er bonnen gekocht en onder het genot van een hapje en een drankje werd de dag door de aanwezige leden goed afgesloten. Tegen 19:00 uur vertrok de bus weer richting Berg en Terblijt.

ozio_gallery_lightgallery

Tags: Schuttersfeest, Schietwedstrijd, Optocht, Schietploeg