Verslagen 2017

Denplanten & Processie 2017

Twee weken na het koningsvogelschieten staat het kermisweekend voor de deur. Voor het Nachtwacht Gilde betekent dit het denplanten voor de nieuwe koning en natuurlijk de processie. Dit jaar trok deze door Vilt.

Denplanten

De eerste activiteit van dit weekend was het denplanten op zaterdagavond 24 juni. Om 19:00 uur liep het Nachtwacht Gilde richting het huis van ons gewaardeerd lid Johan Schreurs. Koning René Schols had deze plaats uitgekozen omdat hij niet thuis in Schin op Geul kon worden opgehaald. Na een kort rondje door het dorp kwam het Nachtwacht Gilde aan bij het schutterslokaal alwaar de den geplant ging worden. Onder leiding van erelid Jef Jongen werd de den vakkundig recht gezet.

Bekijk ook: Planten "Mini" Koningsden 2017

Na het planten van de den nam schietmeester Rogé het woord om de nieuwe schietploeg polo's uit te reiken aan Jef Jongen en zijn vrouw Monique. Dit omdat zij de schietploeg al jaren een warm hart toedragen.

Bekijk ook: Schietploeg Steekt Zich In Het Nieuw

ozio_gallery_lightgallery

Processie Vilt

Daags na het denplanten stond de processie in Vilt op het programma. Om half 10 werd er vetrokken bij het schutterslokaal. De auto's werden geparkeerd op de boerderij van Huids in Vilt. Van daaruit werd naar de startlocatie gemarcheerd. Het Nachtwacht Gilde opende net als andere jaren de processie. Bij de altaars die de stoet tijdens de processie tegen kwam werd er middels kamerschoten geschoten.

Na de processie werd nog een korte tussenstop gemaakt bij Café An De Grwate Wech. Van daaruit werd wee teruggemarcheerd naar de boederij waar de auto's stonden. Daarmee kwam een einde aan dit drukken Nachtwacht weekend.

ozio_gallery_lightgallery

Tags: Berg & Terblijt, Vilt, Processie, Koning, Denplanten