Verslagen 2017

Optreden Monnickendam 2017

Afgelopen dinsdag kwam het Nachtwacht Gilde weer bij elkaar voor een optreden. Ditmaal werd er per touringcar vertrokken naar Monnickendam, een klein stadje net boven Amsterdam. Het optreden vond, net als de eerdere keren in Monnickendam, plaats in de Grote Kerk.

Om 14:00 uur vertrok de vereniging richting Monnickendam. Na een voorspoedige reis kwam het gezelschap aan bij de Grote Kerk. Daar bleek dat het Nachtwacht Gilde iets te vroeg was en daardoor nog wat vrije tijd te besteden had in en rond de Grote Kerk. Rond kwart over 6 begon de repetitie. Het volledige optreden werd doorgenomen met de leden zodat zei s'avonds goed wisten wat er moest gebeuren.

Na de repetitie was het tijd om wat te eten en eenieder ging zich klaarmaken om aan het optreden te beginnen. Het Nachtwacht Gilde kwam in twee rijen de Grote Kerk binnen. Er werd een rondje door de kerk gemaakt en daarna sprak de ceremoniemeester een woordje tot de gasten. Nadat hij klaar was kwam het Nachtwacht Gilde weer naar voren om dit keer de Nachtwacht opstelling te maken. Alle gasten kregen de mogelijkheid geboden om een foto te maken of om op de foto te gaan met de levende Nachtwacht.

Na ongeveer 20 minuten was het optreden voorbij en kon de bus weer ingeladen worden voor de terugreis naar Berg.

Tags: Optreden