Verslagen 2017

Bondsfeest St. Martens Voeren 2017

Het is alweer meer dan een week geleden maar hierbij alsnog het verslag van het eerste bondsschuttersfeest van 2017. Dit feest vond plaats in het Belgische St. Martens Voeren.

Om 12:00 uur ging het Nachtwacht Gilde op pad om per bus richting St. Martens Voeren te gaan. Middels verschillende wegafzettingen kwam de bus te laat aan op het feestterrein waardoor er helaas niet deelgenomen kon worden aan de presentatie. Dus zat er niks anders op dan te wachten op de opening en de optocht.

Tijdens de opening stonden alle deelnemende verenigingen opgesteld voor de gebruikelijke toespraken en de volksliederen. Aansluitend begon de optocht. Het Nachtwacht Gilde liep als laatste bondsvereniging dus als nummer 10. Na de optocht stond er alleen nog de schietwedstrijd gepland. Het Nachtwacht Gilde zestal bestond uit: Jordy Smitsmans, Ron Prickaerts, Keanu Muijrers, Mika Muijrers, Jef Jongen en Jack van de Werf. Ronde 1 verliep zeer voorspoedig met alle 18 raak. Ronde 2 ging daarentegen finaal de mist in. Hierdoor zat er voor het zestal geen prijs meer in.

De eerstvolgende bijeenkomst voor het Nachtwacht Gilde is het koningsvogel schieten. Op zaterdag 10 juni barst de strijd om de koningstitel los.

ozio_gallery_lightgallery

Tags: Bond Berg & Dal, Sint Martinus Sint Martensvoeren, Sint Martensvoeren, Bondsfeest, Schuttersfeest, Bondsschieten, Schietwedstrijd, Optocht, Schietploeg