Verslagen 2017

Optreden Amsterdam Scheepvaartmuseum

Afgelopen zaterdag vertrok het Nachtwacht Gilde voor de 3de keer deze maand naar Amsterdam. Na eerder 2 hotels aangedaan te hebben was het gilde deze keer te gast in het Scheepvaartmuseum.

Om 14:00 uur vertrok de bus vol met Nachtwachters richting de hoofdstad van Nederland. Na een reis van iets minder dan 3 uur stopte de bus op de stoep voor het Scheepvaartmuseum. Iets te vroeg bleek want het museum sloot pas om 17:00 uur. Nadat de laatste gasten het museum hadden verlaten kon de vereniging naar binnen.

In het kleedlokaal zocht iedereen zijn plaats. Na een korte eetpauze werd de zaal betreden voor de generale repetitie. Daarna snel omkleden en laten grimeren. Tegen half 9 was het tijd voor het optreden. In twee groepen kwam het gilde de zaal binnen om zich een weg naar het podium te banen. Daar werd de Nachtwacht pose aangenomen. Vervolgens kwam een presentator het podium die alle gasten welkom heette, en uitnodigde om op de foto te gaan met het Nachtwacht Gilde.

Na de foto werd nog een verhaal over het museum verteld en na nog eenmaal de Nachtwacht opstelling gemaakt te hebben was het optreden ten einde.

Tags: Optreden, Amsterdam, Scheepvaartmuseum