Verslagen 2017

Optreden Amsterdam Hotel Barbizon

Het was vroeg, heel vroeg. Het Nachtwacht Gilde ging afgelopen donderdag om 04:00 uur op pad richting Amsterdam. Ditmaal was het voor een optreden in hotel Barbizon Palace.

Na een voorspoedige reis kwam het Nachtwacht Gilde aan in het centrum van Amsterdam. Daar moest met kunst en vliegwerk de bus worden uitgeladen. Eenmaal gesetteld in het kleedlokaal vertrok de groep richting de zaal om de generale repetitie te houden. Hier werd duidelijk wat er vandaag allemaal gedaan moest worden.

Tegen 09:00 uur begon het optreden. In drie groepen werd de zaal betreden. Alle drie de groepen gingen in een rechte lijn naar het podium om daar de pose van de levende Nachtwacht aan te nemen. Na een paar minuten bevroren gestaan te hebben kwamen twee mensen die het openingswoord gingen doen uit het schilderij gelopen. Zij waren geheel in kledij en hadden ook een baard en een snor opgeplakt gekregen. Na hun openingswoord kon elke tafel met het Nachtwacht Gilde op de foto.

Nadat iedereen een foto had was het optreden ten einde. Allereerst omkleden en dan de bus weer met hetzelfde kunst en vliegwerk inladen. Daarna weer terug naar Berg waar alles weer werd opgeruimd.

Tags: Optreden, Amsterdam, Barbizon Hotel