Verslagen 2017

Optreden Amsterdam Okura Hotel

Afgelopen vrijdag trok het Nachtwacht Gilde voor de eerste keer dit jaar het land in om een optreden te geven als levende Nachtwacht. Ditmaal ging de reis naar het Okura Hotel in Amsterdam. Daar vond een galadiner plaats van een grote Amerikaanse firma.

Om 14:00 uur vertrok de goed gevulde bus richting het noorden. Na een voorspoedige reis kwam het Nachtwacht Gilde om half 6 aan in het hotel. Direct werd er koers gezet naar de zaal waar het optreden zou plaats vinden om daar de belichting te regelen. Nadat alles goed was afgesteld werd het kleedlokaal opgezocht. Na een goede maaltijd kon er begonnen worden met omkleden en grimeren.

Omdat er een aantal plaats wisselingen waren en omdat er leden voor de eerste keer meegingen werd er nog een kleine oefening ingepland. Daarna kon het optreden beginnen. In twee rijen werd de zaal betreden. De twee linten met schutters liep gedurende 2 minuten langs alle gasten. Aansluitend werd het podium opgezocht om daar de beroemde pose aan te nemen. Na een welgemeend applaus werd het podium weer verlaten en was ook dit optreden weer ten einde.

Weer omkleden, alles netjes opbergen en de bus in voor de terugreis. Rond half 1, na een korte tour door de nieuwe tunnel, kwam het Nachtwacht Gilde aan in Berg & Terblijt.

Tags: Optreden, Amsterdam, Okura Hotel