Verslagen 2016

Optreden Amsterdam Scheepvaartmuseum

Het derde, en laatste, optreden in Amsterdam deze maand vond gisteren plaats in het Scheepvaartmuseum. Tijdens een diner werden de aanwezige gasten getrakteerd op een optreden van de levende Nachtwacht.

Om 16:00 uur werd er per touringcar vertrokken naar Amsterdam. Nog niet de provincie Limburg uit stond de bus al vast in een file. Met een kwartier oponthoud werd de reis weer voortgezet. Maar niet veel kilometers later was het weer raak. Ditmaal was de file iets langer en duurde het een uur om eruit te geraken. Na een reis van 4,5 uur kwam het Nachtwacht Gilde dan eindelijk aan bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Eenmaal binnen in het kleedlokaal was het direct omkleden en grimeren want er was nog een half uur voordat het optreden begon. Vanuit verschillende kanten kwamen de leden van het Nachtwacht Gilde de zaal binnen lopen om daarna het podium te beklimmen. Op het podium werd enkele keren de Nachtwacht opstelling gemaakt voor de aanwezige gasten, die gretig gebruik maakte van de mogelijk om foto's met het schilderij te maken. Na een kwartier was het optreden weer voorbij.

Nadat iedereen weer omgekleed was werd de bus weer worden vol geladen en kon de terugreis beginnen. De reis naar Berg & Terblijt verliep rustig en zonder files. Na 2,5 uur was het Nachtwacht Gilde weer terug in het schutterslokaal. Het volgende optreden staat gepland voor dinsdag 1 november in Maastricht bij de Mondriaan Stichting.

Tags: Optreden, Amsterdam, Scheepvaartmuseum