Verslagen 2016

Optreden Amsterdam Westerkerk 6 Oktober

In de maand oktober gaat het Nachtwacht Gilde 3 keer voor een optreden naar Amsterdam. Afgelopen Donderdag, 6 oktober, was de eerste. Om 16:00 uur werd er vertrokken voor een optreden in de Westerkerk, de kerk waar schilder Rembrandt van Rijn begraven ligt.

Na een voorspoedige reis kwam het Nachtwacht Gilde aan in Amsterdam. Daar bleek het vervolgens een lastige klus om een parkeerplaats voor de bus te vinden. Nadat dit uiteindelijk toch gelukt was kon alles worden uitgeladen. Aangezien de kleedruimte schaars was hadden de leden hun broek van het kostuum al aangedaan in het schutterslokaal in Berg & Terblijt. De rest van het kostuum werd in de bus aangetrokken. Nadat iedereen klaar was met aankleden werd koers gezet naar een café op de prinsengracht. Daar werd gewacht op het begin van het optreden.

In twee rijen werd de kerk betreden. In het midden van de kerk zat een gezelschap van ca. 150 man te dineren. Tussen twee gangen door kregen ze een optreden van het Nachtwacht Gilde te zien. Op de bühne achter in de kerk werd, onder de klanken van onze drumband, het levend schilderij gemaakt. Na een kleine 10 minuten marcheerde de groep weer terug de kerk uit en zat het eerste optreden in Amsterdam deze maand erop.

Tags: Optreden, Amsterdam, Westerkerk