Verslagen 2016

Verbroederingsfeest Margraten 2016

De schutterij sint Sebastianus van Margraten bestaat dit jaar alweer 475 jaar. Daarom vierden zei afgelopen weekend drie dagen feest. Op de zondag, 18 september, was er een verbroederingsfeest met verschillende schutterijen en harmonieën. Het Nachtwacht Gilde was een van de aanwezige verenigingen.

Het vretrek op deze zondag stond gepland voor 12:00 uur. Per bus werd er vertrokken richting Margraten. Daar aangekomen presenteerde het Nachtwacht Gilde zich meteen aan de organiserende vereniging. Dit werd gedaan middels het maken van de bekende Nachtwacht opstelling. Na de presentatie was het wachten dat de korte optocht kon beginnen.

Om 15:00 uur begon voor de Nachtwacht de optocht. De stoet trok van het gemeenschapshuis naar het Americaplein waar een menigte zich verzameld had om de deelnemende verenigingen te aanschouwen. Het Nachtwacht Gilde liep de optocht in de Nachtwacht pose. Op het plein aangekomen werd er, in deze pose, een rondje gemaakt over het plein. Voor het defilé werd enkele minuten halt gehouden om vervolgens het plein weer te verlaten. Hiermee was het officiële gedeelte alweer afgelopen.

Om 16:00 uur vertrok de bus weer richting het schutterslokaal in Berg & Terblijt.

ozio_gallery_lightgallery

Tags: Optocht, Margraten, Sint Sebastianus Margraten