Verslagen 2016

Bondsschieten & Ere Kruis Noorbeek 2016

Het schietseizoen 2016 loopt op zijn einde. Vandaag, zaterdag 17 september, stond de laatste wedstrijd van dit jaar op de agenda. In de ochtend werd de bondswedstrijd afgewerkt die twee weken gelden door de harde wind in Oost-Maarland niet kon doorgaan. En s'middags vond de strijd om de beste schutter van de Bond Berg & Dal plaats.

Om 10:00 uur stonden 7 schutters van het Nachtwacht Gilde klaar in Noorbeek. Het zestal dat het deze wedstrijd voor het Nachtwacht Gilde moest doen bestond uit: Jordy Smitsmans, Paul Ernon, John Beijers, Jef Jongen, René Schols en Jo Bijkerk. Er moesten twee rondes van 18 schoten afgewerkt worden. In de eerste ronde vielen er voor het Nachtwacht Gilde twee missers te noteren. In de tweede ronde ging het beter met maar 1 misser. Uiteindelijk bleek dat er een gedeelde tweede plaats behaald was. Maar doordat het Nachtwacht Gilde eerder had gemist dan de andere schutterij met 3 missers, staan ze op de einduitslag als 3de.

Na een korte pauze begon het erekruis schieten, het persoonlijk kampioenschap van de bond Berg & Dal. Voor het Nachtwacht Gilde namen 3 schutters deel, te weten: Jordy Smitsmans, René Schols en John Beijers. Er waren er meer geplaatst maar zei moesten zich door verschillende redenen afmelden. Direct werd er begonnen met schieten op bölkes van 1cm bij 1cm. Na 3 ronden schieten viel John als eerste af. Een ronde later kon Jordy ook inpakken. En weer een ronde later viel het doek voor René. Hij schoot uiteindelijk 20 schoten raak en was daarmee de beste van het Nachtwacht Gilde.

ozio_gallery_lightgallery

Tags: Bond Berg & Dal, Noorbeek, Bondsfeest, Bondsschieten, Schietwedstrijd, Schietploeg