Verslagen 2016

OLS 2016 Maasmechelen

De eerste zondag van juli is voor de schutterswereld een belangrijke datum. Op deze dag vindt namelijk het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) plaats. Dit jaar mocht Maasmechelen (B) dit groots festijn organiseren. Het Nachtwacht Gilde was zoals elk jaar ook weer present en wel als de 14e schutterij in de optocht.

De bus met alle schutters vertrok om 11:00 uur in Berg en Terblijt. Een half uur later reed de bus de parkeerplaats van de bussen op. Daar werd door iedereen koers gezet naar de schuttersweide. Een korte regenbui verstoorde even alle pret maar na een paar minuten was het weer zonnig en kon het OLS beginnen.

De optocht vertrok van een door de regen drassig veld. Direct vormden het Nachtwacht Gilde de zo beroemde Nachtwacht. In de vorm van dit schilderij werd de 1,8 km lange optocht gelopen. Na de optocht restte nog maar 1 ding. De schietploeg deed voor de derde keer op rij weer mee aan de schietwedstrijd. Het zestal was op 1 plaats gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. De 6 die het voor het Nachtwacht Gilde moesten gaan doen waren: Jo Last, Jordy Smitsmans, Jo Bijkerk, Jef Jongen, René Schols en Pierre Willems.

In de eerste ronde dienen twee keer 18 punten afgeschoten te worden. Helaas werd bij de eerste 18 gemist en was het avontuur op het OLS van dit jaar ten einde. Nadat de buks weer veilig was opgeborgen werd met de gehele schutterij de tent opgezocht om er nog een paar gezellige uren van te maken. Om 19:00 uur vertrok de bus weer in Maasmechelen.

Klik hier om de optochtregistratie van L1 te zien. Het Nachtwacht Gilde komt vanaf minuut 14 in beeld.

ozio_gallery_lightgallery

Tags: OLS 2016, Maasmechelen, Schuttersfeest, Schietwedstrijd, Optocht, Schietploeg