Schuttersfeest Spekholzerheide 2016

Afgelopen zondag vond in Spekholzerheide het eerste bondsfeest van de bond Berg & Dal in 2016 plaats. Het Nachtwacht Gilde was hierbij, als lid van de bond, natuurlijk ook aanwezig.

 

Om 12:00 uur vertrok de bus richting Spekholzerheide. Na een korte rit kon er direct worden begonnen. De vereniging moest namelijk present gemeld worden middels de presentatie aan de organiserende vereniging en de genodigden. Daarna ging het bestuur en de koning aan de erewijn en konden de overige leden het feestterrein verkennen.

Om 14:00 uur vond de officiële opening plaats. Middels verschillende toespraken en het spelen van de volksliederen werd dit bondsfeest geopend verklaard. Na de opening ging de optocht van start. Het Nachtwacht Gilde liep als 4de vereniging in de stoet. Na een half uur werd het eindpunt weer bereikt. Na de optocht maakte het zestal zich gereed om deel te nemen aan de schietwedstrijd.

Het zestal dat het voor het Nachtwacht Gilde moest gaan doen bestond uit: Jo Last, Jack van der Werf, Jo Bijkerk, Jef Jongen, René Schols en Jordy Smitsmans. In de eerste ronde werden alle 18 punten geraakt. In de tweede ronde vielen er helaas enkele missers te noteren. Buiten de schutters die al geplaatst waren voor het erekruis hebben Jef Jongen en Ron Prickaerts, die na het zestal zijn 6 schoten als individuele schutter heeft geschoten, zich geplaatst.