Verslagen 2016

Kermisweekend 2016

Afgelopen weekend was het jaarlijkse kermisweekend in Berg en Terblijt. Voor het Nachtwacht Gilde betekend dit dat het den planten voor de nieuwe koning en de processie op de agenda staan. De processie trok dit jaar door de kern Berg.

Den Planten 2016

De eerste activiteit van het weekend vond zaterdagavond plaats. Maar voor een klein groepje schutters begon het den planten al op donderdag 2 juni. Onder leiding van Jef Jongen gingen Jo Last, Johan Schreurs, René Schols, Niels Schols, Paul Ernon, Audrey Jongen en Jordy Smitsmans richting Sibbe om de den te halen. Deze werd de volgende dag versierd met de papieren rozen die door Bella Phillippen vakkundig waren vervaardigd.

Op zaterdagavond 19:00 uur vertrok het Nachtwacht Gilde riching de woning van de nieuwe koning Jordy Smitsmans. Daar werd hij opgehaald en met slaande trom begeleid naar het schutterslokaal alwaar de den al lag te wachten. Weer ging hier een delegatie aan de slag met de den, dit keer om hem recht te krijgen. Jef Jongen, Johan Schreurs, Niels Schols, Willie Beckers, John Beijers en John Gerards verrichte dit zwaar karwei. Op het moment dat de den recht kwam werden er nog enkele saluutschoten gelost. Na een afsluitend woord van de voorzitter begon het koningsfeest in het schutterslokaal.

ozio_gallery_lightgallery

Processie 2016

De dag erna moesten de leden weer vroeg uit de veren want de jaarlijkse processie van de parochie St. Monhulphus en St. Gondulphus stond op de planning. Dit jaar trok de stoet door Berg. Zoals elk jaar opende het Nachtwacht Gilde de processie. Bij drie kapelletjes werd haltgehouden en daar werden na de gebeden van pastoor weer saluutschoten gelost.

Na meer dan twee uur gelopen te hebben kwam de processie weer aan bij de kerk. Daar werd door het Nachtwacht Gilde een erehaag gevormd om de andere deelnemers naar de kerk te begeleiden. Nadat de laatste personen binnen waren vertrok de schutterij terug naar het schutterslokaal. Daar werd onder het genot van een hapje en een drankje het afgelopen weekend geëvalueerd.

ozio_gallery_lightgallery

Tags: Berg & Terblijt, Optocht, Processie, Koning, Denplanten, Schietploeg