Jordy Smitsmans Voor Het Tweede Jaar Op Rij Koning

Op zaterdag 21 mei vond weer het jaarlijkse Koningsvogelschieten van Schutterij Het Nachtwacht Gilde plaats.

Rond 15:00 uur werd de huidige regerende schutterskoning Jordy Smitsmans door de schutters van het Nachtwacht Gilde opgehaald aan zijn residentie aan de Pastoor Brouwersstraat 4 te Berg & Terblijt.

Vervolgens ging de Schutterij met in hun midden de regerende Koning Jordy in een optocht naar de schiet locatie aan de Rijksweg.

Na dat koning Jordy ontdaan werd van zijn Koningszilver werden om 16:30 uur de eerste schoten gelost door onze beschermheer Edmond Ackermans en erelid Jef Jongen. Daarna ging de strijd echt losbreken en gingen de leden het uitmaken wie het konings zilver 2016 mag gaan dragen.

Na een spannende strijd en na het 196e schot slaagde onze ex-koning Jordy erin om voor de tweede maal het Koningszilver te bemachtigen door het laatste stukje van de ringvogel weg te schieten waarna de vogel naar beneden kwam.

Bij het bekend worden van onze nieuwe Koning Jordy en bij zijn installatie als Koning van het Nachtwacht Gilde klonken de kamerschoten door het Bergse dal, na de installatie werd onze nieuwe schutterskoning Jordy naar het koningsmaal begeleid waar nog enkele uren gezellig nagepraat werd.

Het den planten van onze nieuwe Koning Jordy vindt zaterdag 4 juni plaatst op onze schuttersweide naast ons schutterslokaal aan de Rijksweg te Berg & Terblijt.

Koning Jordy zal zondag 5 juni zijn eerste presentatie als Koning van het Nachtwacht Gilde hebben in de processie te Berg & Terblijt.

ozio_gallery_lightgallery

Tags: Berg & Terblijt, Schietwedstrijd, Koning, Koningsschieten, Schietploeg