Verslagen 2016

Optreden Amsterdam RAI ICNC Congres

In Amsterdam vindt deze week het International Child Neurology Congress (ICNC) plaats. Op zondag 1 mei 2016 werd de officiële opening verricht in het Auditorium van de RAI in Amsterdam. Het Nachtwacht Gilde was als hoofdact aanwezig om de opening luister bij te zetten.

Om 10:00 uur vertrok de bus vol met Nachtwachters richting de hoofdstad van ons land. Rond kwart voor 1 parkeerde de bus bij de achteringang van de RAI. Daar werden alle spullen uitgeladen om daarna meteen het podium op te zoeken om te repeteren. Na het oefenen werd langzaam begonnen met het klaarmaken voor het echte optreden.

Om kwart over 5 begon het optreden. Onder aanvoering van de drumband liep het Nachtwacht Gilde in twee rijen de zaal in. De drumband bleef boven in de zaal staan terwijl de overige leden het podium betreden. De drumband kwam vervolgens langzaam richting het podium gelopen. Eenmaal beneden ging het licht in de zaal uit en zochten de leden hun plekje in het schilderij op. Na het commando "Geef Acht" ging het licht weer aan en konden de bezoekers in de zaal genieten van de levende Nachtwacht.

Na enkele minuten bevroren te zijn geweest kwam het schilderij, andermaal onder aanvoering van de drumband, weer tot leven. Ze liepen in twee lange linten door de zaal weer naar buiten. Het optreden was hiermee ten einde. De leden kleedde zich weer om en laadde alles in de bus. Rond 21:00 uur was het Nachtwacht Gilde weer terug in Berg & Terblijt.

Voor meer informatie over het ICNC 2016 bezoek je hun website: www.icnc2016.org 

Tags: Optreden, Amsterdam, Amsterdam RAI