Koningsdag 2016

Koningsdag 2016 gaat de boeken in als een zeer koude en natte dag. Traditioneel gezien gaat het Nachtwacht Gilde op deze dag voorop in de optocht met de oranje versierde fietsen. Maar door de weersomstandigheden was deze optocht helaas afgelast. Toch besloot het Nachtwacht Gilde om richting de feestlocatie, sporthal de Bosdries, te gaan.

Met auto's werden de leden van de schutterij vervoerd naar de sporthal. In een droog moment stelde de vereniging zich op voor de sporthal. Daar was de schutterij van Valkenburg aanwezig om drie schoten te verrichten met hun kanon. De schoten werden gelost door de drie gedecoreerde inwoners van Berg en Vilt. Na de drie schoten ging iedereen de warmen en droge sporthal in om aldaar de gedecoreerde te huldigen.

Harmonie Concordia speelde het "Wilhelmus" en het "Lang Zal Ze Leven" en de drumband van het Nachtwacht Gilde speelde ook enkele marsen. Aansluitend werd er nog een groepsfoto gemaakt met beide verenigingen en de gedecoreerde. Ondanks de weersomstandigheden was het een geslaagde koningsdag in Berg en Terblijt.

 

ozio_gallery_lightgallery

Tags: Berg & Terblijt, Koningsdag