Groot Valkenburgs Schieten 2016

Gisteren vond op de kogelvanger in Houthem st. Gerlach de eerste schietwedstrijd van het seizoen 2016 plaats. Schutterij de Jonge en Oude Nobele Valkenburg nam dit jaar de organisatie op zich.

Om 10:30 uur waren de 4 schutterijen van de gemeente Valkenburg aan de Geul aanwezig om te strijden om het kampioenschap van de gemeente. Nadat wethouder Jan Vermeer de openingsschoten had gelost kon de strijd om het beste zestal beginnen. Het Nachtwacht Gilde trad als 4de schutterij aan. Namens onze schutterij schoten deze morgen: Jo Last, John Beijers, Jo Bijkerk, Jef Jongen, René Schols en Jordy Smitsmans. In de eerste ronde werd 1 schot gemist. In de tweede en derde officieel ook, mocht het niet dat er 2 keer het verkeerde punt geraakt werd. Uiteindelijk werd het zestal 3de op een punt van de nummer 1 en 2. Schutterij St. Martinus Houthem ging er met de overwinning vandoor.

Na het middaguur begon het individueel kampioenschap. Met dezelfde 6 schutters werd deze wedstrijd aangevangen. Het individueel schieten liep dit jaar heel anders dan vorig jaar. De schutters van het Nachtwacht Gilde vielen allemaal in de eerste twee rondes af. Uiteindelijk was René Schols en Jordy Smitsmans de beste van onze schutterij. Ook bij het individueel schieten ging schutterij St. Martinus Houthem er met de eerste prijs vandoor.

Volgend jaar is het Groot Valkenburgs Schieten op ons eigen schietterrein achter café Sjengske.

Uitslag Groot Valkenburgs Schieten 2016

Plaats Schutterij
1 St. Martinus Houthem
2 St. Mauritius Strucht 
3 Nachtwacht Gilde Berg & Terblijt 
4 Jongen en Oude Nobele Valkenburg

ozio_gallery_lightgallery

Tags: Valkenburg aan de Geul, Houthem St. Gerlach, Sint Martinus Houthem St. Gerlach, Jonge en Oude Nobele Valkenburg, Sint Mauritius Strucht, Schietwedstrijd, Schietploeg